Activiteiten

Onze huidige activiteiten:


Bloemenhulde Israëlische ambassade op Jom Ha’atsmaoet
Al jaren wordt op Israëls Onafhankelijkheidsdag een bloemenhulde bij de Israëlische Ambassade gebracht. Dit om vriendschap en solidariteit te betuigen.

Beit Arye
In deze onrustige tijden gaat een groot deel van het jaarlijkse budget op aan beveiliging van het dorp Beit Arye in Samaria. Dit gaat ten koste van het onderwijsbudget. En dat terwijl de kinderen juist nu een plek waar ze veilig en verantwoord kunnen spelen zo hard nodig hebben. Daarom geeft het ICN regelmatig geld voor dit doel. Dit geld wordt besteed aan schoolmateriaal en steun aan minderbedeelden.

Regelmatig wordt 2e hands kleding naar Beit Arye gestuurd wat weer voor een klein bedrag verkocht wordt voor bovenstaand doel. De verzendkosten voor het versturen van deze kleding  is voor rekening van het ICN.

Samenwerking met andere organisaties
Het ICN heeft steeds, als dit nodig en mogelijk was, samengewerkt met andere organisaties die met Israël solidair zijn. En zal dit ook graag blijven doen.

Tevens wordt het Winkeltje Israel kadoshop ondersteunt door het ICN.
Geen echte ICN activiteit, maar een initiatief van 2 Israël-vrienden.
Zij importeren en verkopen producten uit Israël. Dit doen ze geheel op vrijwillige basis. Van de opbrengst ondersteunen ze organisaties die in Israël actief zijn en door te importeren ondersteunen ze op zeer beperkte wijze de economie van Israël.

Hoe kunt u ons helpen om deze activiteiten te blijven doen?

  • Begunstiger worden en blijven van het ICN
  • Aan activiteiten van het ICN meedoen
  • Financiële steun aan hulpacties van het ICN
  • Kranten kritisch lezen en daarin reageren d.m.v. ingezonden stukken
  • Israëlische producten kopen
  • Begunstigers werven voor het ICN

Het Israel Comité Nederland informeert haar begunstigers en belangstellenden via het contactblad. Deze wordt ieder kwartaal uitgegeven om u op de hoogte te houden van activiteiten en te informeren over Israel en andere belangrijke onderwerpen.

Via advertenties hoopt het ICN iets meer bekendheid te krijgen en nieuwe begunstigers te werven.