Financieel 2017

De financiële cijfers van boekjaar 2017 staan op de website. Deze kunt u vinden onder het kopje Over ons – Financieel. Ook de financiële cijfers van voorgaande jaren zijn daar te vinden. Alle donateurs en belangstellenden; hartelijk dank voor uw financiële bijdrage en uw support aan Israel Comité Nederland en daarmee aan Israel.

70 jaar Israel

14 mei 2018 was een belangrijke dag voor Israel, hun 70 jarig bestaan. Om dit bijzondere feit niet ongemerkt voorbij te laten gaan wordt er, namens het Israel Comité Nederland, 70 bomen geplant in de Negev woestijn.  

Leger Israël biedt Syriërs hulp

MERON GOLAN – Israël behandelt gewonde Syriërs in een geheim veldhospitaal op de grens met het door oorlog verscheurde buurland. Het is een humanitaire actie, maar Israël zoekt ook inzicht in de situatie aan het front. Op de in de mist gehulde Golanhoogvlakte zijn de hevige gevechten tussen troepen van de Syrische president Assad en […]

Netanyahu: druk op Israël werkt averechts

JERUZALEM – Druk op Israël om de vredesbesprekingen met de Palestijnen tot een succes te maken, zullen averechts werken. Dat zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. De Palestijnen zullen volgens hem hun positie verharden als Israël onder druk staat van de internationale gemeenschap. Aanleiding voor de opmerking van Netanyahu waren de uitlatingen van de Amerikaanse […]

‘Sharon op sterven’

De Israëlische oud-premier en legerleider Ariel Sharon ligt op sterven. Dit meldde de Israëlische krant Haaretz gisteren. De 85-jarige Sharon ligt sinds 4 januari 2006 in coma. Zijn gezondheidstoestand is onlangs veel slechter geworden.